Araştırma: Yumurta, kadınlarda beyin sağlığını koruyor

Yeni bir araştırma, yumurtanın beyin sıhhatini koruyabileceğini ve kolesterol düzeyini düşürebileceğini gösterdi. California San Diego Üniversitesi’ndeki (UCSD) araştırmacılar yaklaşık 900 kişinin sıhhat datalarını tahlil etti. Çalışmaya katılanlardan haftada iki ila dört yumurta tüketen bireylerin daha düşük kan kolesterol düzeylerine sahip olduğu tespit edildi.

DHA’nın aktardığına nazaran araştırma, iştirakçilerin bilişsel işlevlerini da inceledi. Sonuçlar, daha fazla yumurta tüketen bayanların kısa ve uzun periyodik hafızalarında daha az gerileme yaşadığını ortaya koydu. Lakin erkeklerde tıpkı sonuç gözlemlenmedi.

UCSD’den halk sıhhati araştırmacıları Donna Kritz-Silverstein ile Ricki Bettencourt, yumurtanın ziyanlı bir tesirinin olmadığını ve hatta vakitle bilişsel fonksiyonun korunmasında kıymetli rol oynayabileceğini söyledi.

Kritz-Silverstein ile Bettencourt, yumurtaların içerdiği proteinler, amino asitler ve kolesterolün beyin hücrelerinin yapısı ile fonksiyonunu koruyabileceğini de belirtti. Yumurtalar, düşük yağ içeriği ve yüksek besin bedeliyle sağlıklı bir diyetin modülü olarak değerlendiriliyor.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir